Una definició vàlida de bateria i parament de cuina podria ser la de "tot el material mòvil necessari per a la preparació i el cuinat dels aliments".
Les bateries de cuina poden ser de difernts materials i aquest hauran de tenir certes propietats:
- Sense risc d'intoxicació
- Mals conductors del calor
- No transmetre olor, sabor i color als aliments
- Fàcils de mantenir i netejar
Una vegada determinades les característiques ideals dels materials pasarem a veure els diferents tipus de materials que existeixen i quines són les seves característiques, propietats i tipus de manteniment necessari.
- COURE. És molt resistent, és mal conductor del calor, però té com aspectes negatius què és car, pesat i de difícil manteniment. No serveix per a guardar aliments
- ACER INOXIDABLE. És molt net, resistent i fàcil de netejar, peró com aspecte negatiu és que és un bon conductor del calor.
- ALUMINI. Ës lleuger, barat i fàcil de netejar. Com aspectes negatius té que és un bon conductor de calor, és poc resistent i es deteriora facilment. No podem conservar elements al seu interior.
- FERRO. S'utilitza per a planxes de creps, no s'han de netejar, nomès cremant-les al forn.
- FANG. Són peces molt fràgils i es trenquen facilment.
- ALTRES MATERIALS. Actualment s'estan fabricant utensilis i bateria de cuina amb altres materials., què són utilitzats per a motllos de pastisseria, recubriments anti-adherents
Podeu veure un video de com es fabriquen certes peces de les bateries de cuina amb alumini i acer inoxidable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada