dimecres, 24 de setembre del 2014

LA BATERIA DE CUINA I EL PARAMENT D'ÚS HABITUAL A LA CUINA PROFESIONAL. PART 1

En aquesta primera entrada i les dues següents tractarem d'identificar i descriure les bateries de cuina i els diferents utensilis que ens anirem trobant durant el curs formatiu i que ens trobarem, una vegada acabat el curs, en el nostre lloc de treball.




Una definició vàlida de bateria i parament de cuina podria ser la de "tot el material mòvil necessari per a la preparació i el cuinat dels aliments".


Les bateries de cuina poden ser de difernts materials i aquest hauran de tenir certes propietats: 
- Sense risc d'intoxicació
- Mals conductors del calor
- No transmetre olor, sabor i color als aliments
- Fàcils de mantenir i netejar

Una vegada determinades les característiques ideals dels materials pasarem a veure els diferents tipus de materials que existeixen i quines són les seves característiques, propietats i tipus de manteniment necessari.


  • COURE. És molt resistent, és mal conductor del calor, però té com aspectes negatius què és car, pesat i de difícil manteniment. No serveix per a guardar aliments
  • ACER INOXIDABLE. És molt net, resistent i fàcil de netejar, peró com aspecte negatiu és que és un bon conductor del calor.
  • ALUMINI. Ës lleuger, barat i fàcil de netejar. Com aspectes negatius té que és un bon conductor de calor, és poc resistent i es deteriora facilment. No podem conservar elements al seu interior.
  • FERRO. S'utilitza per a planxes de creps, no s'han de netejar, nomès cremant-les al forn.
  • FANG. Són peces molt fràgils i  es trenquen facilment.
  • ALTRES MATERIALS. Actualment s'estan fabricant utensilis i bateria de cuina amb altres materials., què són utilitzats per a motllos de pastisseria, recubriments anti-adherents

Podeu veure un video de com es fabriquen certes peces de les bateries de cuina amb alumini i acer inoxidable.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada